VEELGESTELDE VRAGEN

Broertjes en zusjes in dezelfde show


Zoals u begrijpt komt er veel kijken bij een verdeling. Een van de belangrijke zaken is dat we proberen zoveel mogelijk broertjes en zusjes in dezelfde show te krijgen. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Op dit moment hebben wij 136 gezinnen met meerdere kinderen in verschillende lessen. Wij kunnen dus niet iedereen blij maken. Eventuele oplossing: Op het moment dat de verdeling bekend is, kunt u nog van les wisselen zodat uw kinderen toch in dezelfde show meedansen.
Kosten entreekaartje


Het entreekaartje is inclusief entree voor 1 persoon, alle foto' s van de show (de foto' s zijn na de show te downloaden) en een filmregistratie (deze kunt u ook de week na de show downloaden). Omdat wij geen stichting of vereniging zijn, krijgen wij geen subsidies. Alle kosten, zoals de huur van het theater, kostuums, decor's, licht en geluid, bedankjes voor vrijwilligers, presentje voor de leerling na de show etc., berekenen wij in het entreekaartje.
Moeten kleine kinderen ook een kaartje kopen?


Ja, iedereen die aanwezig is in de zaal heeft een entreekaartje nodig, dit i.v.m de voorschriften van de brandweer. U mag uw zoon/dochter op schoot nemen maar hij/zij heeft dus wel een entreekaart nodig. Hiervoor zijn geen gereduceerde prijzen. Wij raden de show aan vanaf de leeftijd 3/4 jaar.
Hoe ziet zo'n voorstellingsdag eruit voor de leerlingen?


Verloop van de dag in het theater: Alle leerlingen worden verzamelen op het afgesproken tijdstip in het theater, bij hun eigen kleur vlag. Hulpjuffen en groepsbegeleiders staan klaar om de leerlingen op te vangen. Als de groep compleet is, wordt er afscheid genomen van de ouders en gaan we naar de kleedkamers. In de kleedkamers worden alle jassen en tassen gezet en maken we ons klaar om naar de theaterzaal te gaan. Daarr volgt een korte uitleg van wat we gaan doen tijdens de doorloop. Een podiumdoorloop houdt in dat alle groepen, in volgorde van de show, hun dansjes oefenen op het podium. Zo kan iedereen wennen aan het geluid, de "disco-lampen", het decor en kunnen ze zien hoe het er backstage aan toe gaat. Als een groep niet aan de beurt is, zitten ze in de zaal naar de andere groepen te kijken. Als de doorloop voorbij is, gaan alle groepen naar de kleedkamer om even wat te eten en naar het toilet te gaan. Dan is het al snel tijd om lekker te "make-uppen" en de mooie kostuums aan te trekken. Vaak gaat de tijd zo snel dat ze al klaar mogen staan voor de eerste dans. Door de "groepen-ophaler" wordt de groep opgehaald en mogen ze op tijd gaan klaar staan in de coulissen. Ze kunnen dan aan de zijkant van het podium alvast wat indrukken opdoen. En dan is het showtime! Na de eerste dans klaar is, gaat de groep terug naar de kleedkamer om zich klaar te maken voor de tweede dans. Tijdens het wachten doen we spelletjes, wordt er voorgelezen, zijn er kleurplaten en is er een tv waarop de show live te volgen is. Kortom, entertainment voor en achter de schermen! Aan het eind van de show komen alle leerlingen met de docenten op het podium tijdens de finale. Als de show dan echt afgelopen is, worden de leerlingen snel omgekleed, waarna ze per groep terug naar de ouders gaan. Het lijkt misschien een lange dag voor de jongere leerlingen, maar wij gaan ervan uit dat alle leerlingen schoolgaand zijn (m.u.v. de peuters, maar hun schema is anders dan hierboven beschreven) en de tijd dat ze bij ons aanwezig zijn, is niet (veel) langer dan een schooldag. Aangezien we met ongeveer 250 leerlingen per show zijn, kosten sommige dingen veel tijd. Maar wij zijn gegarandeerd dat de leerlingen zich absoluut niet zullen vervelen! Inmiddels doen we dit al meer dan 15 jaar en zijn we gewend aan ons draaiboek en verloop van de dag. We weten dat het voorafgaande jaren altijd een groot succes was. Wij hopen dat u een klein kijkje in de danskeuken heeft gekregen op deze manier. Wij hopen op uw vertrouwen in ons om er een geweldige dag voor de kinderen als voor u zelf van te maken.