Lesaanbod

Met ons uitgebreide lesaanbod hebben
we voor iedereen een passende les!

Ouder en kind dans (vanaf 2 jaar)


Danst je peuter thuis al de sterren van de hemel? Dan voelt zij/hij zich vast helemaal thuis in deze dans-, zang- en beweegles. Met maximaal 10 andere kinderen van 2 jaar, actief begeleid door een (groot)ouder, dansen we 45 minuten op muziek variërend van klassiek tot kinderhits. Elk lesblok van 8 weken heeft een eigen thema en een duidelijke structuur dat aansluit bij de fantasie- en belevingswereld van het kind. Er is veel herhaling van onderdelen waardoor de kinderen steeds zelfstandiger kunnen deelnemen en het plezier iedere les toeneemt. Deze groep doet niet mee aan de jaarlijkse voorstelling.
Algemene dansante vorming (4 en 5 jaar)


Algemene Dansante Vorming (ADV) is een kennismaking met dans. In de 50-minuten durende les ervaren kinderen hun lichaam in beweging. Warming up, grondoefeningen, diagonaaloefeningen, choreografie, zang en spel komen allemaal aan bod. De les heeft een heldere structuur en een wisselend thema dat wordt doorgetrokken in alle lesstof en muziek. Op deze manier blijft de les leuk en uitdagend.
Peuterdans (3 jaar)


Danst je peuter thuis al de sterren van de hemel? Dan voelt zij/hij zich vast helemaal thuis in deze speciaal ontwikkelde les. Met maximaal 12 andere kinderen van 3 jaar dansen we 30 minuten op muziek variërend van klassiek tot kinderhits. Elke les heeft een duidelijk structuur en een thema dat aansluit bij de fantasie- en belevingswereld van het kind. Zo bewegen we bij de warming-up al dansend en zingend al onze lichaamsdelen, wordt er een verhaaltje verteld en dansjes aangeleerd. Aan het einde van de les is er altijd een lekkere kleine traktatie. Eens in de twee maanden kunt u komen kijken in de les tijdens de kijkles. Een keer per jaar geven wij een grote eindvoorstelling in een theater waar zelfs de allerkleinste van de balletschool aan mee mogen doen.
Algemene dansante vorming + (5 en 6 jaar)


ADV+ is het vervolg op de ADV les. In de 50-minuten durende les ervaren kinderen hun lichaam in beweging. Warming up, grondoefeningen, diagonaaloefeningen, choreografie, zang en spel komen allemaal aan bod. De les heeft een heldere structuur en een wisselend thema dat wordt doorgetrokken in alle lesstof en muziek. Op deze manier blijft de les leuk en uitdagend. (Het verschil met de ADV les is dat er in de ADV+ les oudere leerlingen zitten en de aangeboden leerstof wat moeilijker is, aangepast op de motoriek en belevingswereld).
Kids dance (6 t/m 10 jaar)


Kids Dance is een mengeling van de bekende dansvormen Streetdance en Jazz Ballet. Naast de warming-up en rekoefeningen, behoren danstechnieken als pas de bourree, chassé en kick-ball-change tot de lesstof. De kern van de les bestaat uit het aanleren van hippe choreografieën op hedendaagse muziek. Ook dansspelletjes behoren tot de vaste structuur van de Kids Dance les. Dit met als doel spelenderwijs en fantasievol te ontspannen. Een leuke, leerzame les voor kinderen vanaf 7 jaar. Na het volgen van de ADV+ les is instroom mogelijk vanaf 6 jaar (in overleg met de docent).
Klassiek ballet (vanaf 6 jaar en volwassenen)


Klassiek ballet is de basis van alle dansstijlen. In deze les krijg je klassieke balletpassen aangeleerd passend bij je niveau. Barre-oefeningen, combinaties over de diagonaal en choreografieën maken deel uit van onze balletles. Natuurlijk is er ook ruimte voor een dansspel en/of vrije expressie (dit is alleen in de kinderlessen). Ook de muziek is afwisselend van mooie pianomuziek tot de klassiekers van Tsjaikovski. Vanaf 6 jaar is het mogelijk om bij ons een klassieke balletles te volgen. De groepen worden ingedeeld naar leeftijd. Ook voor volwassenen is er een leuke uitdagende les.
Modern (vanaf 7 jaar)


Moderne dans is de tegenhanger van het klassiek ballet. Alle bewegingen die menselijkerwijs mogelijk zijn, vind je terug in de moderne dans. Het lichaam dient als expressie- en communicatiemiddel. De lesopbouw bestaat uit een warming-up, rekoefeningen, danstechniek, improvisatie en een choreografie. De danstechnische oefeningen helpen onder andere je lichaamshouding en coördinatie te verbeteren. Je leert je lichaam kennen en langzamerhand een eigen dansstijl ontwikkelen. Een uitdagende les voor geest en lichaam.
Streetdance (vanaf 9 jaar)


Streetjazz is een combinatie van streetdance en jazzdance. Zo leer je hippe choreografieën op Top-40 muziek en de danstechnieken vanuit jazzdance; je leert onder andere een pirouette, pas de bourree en kick-ball-change. De mix van beide stijlen maken een leuke, uitdagende en afwisselende les. Bij streetdance leer je iedere week een nieuwe danscombinaties op populaire muziek. In deze les merk je dat dansen een sport is, want je komt gegarandeerd bezweet de les uit. We werken ook aan danstechniek, lenigheid en spierkracht; onmisbaar voor een goede danser. Iedere docent heeft zijn/haar eigen dansstijl waardoor de lessen inhoudelijk iets van elkaar kunnen verschillen. Ontdek zelf welke les het beste bij je past.
Hip Hop//Urban (vanaf 8 jaar)

Breakdance (vanaf 7 jaar)

Selectieklassen


De selectieklas is een groep voor enthousiaste dansers die één uurtje dansen in de week niet genoeg vinden. Het doel is om met de groep een hoger niveau te dansen en verschillende optredens te dansen. We raden het aan om naast de selectie-les een les klassiek ballet of modern te volgen voor een betere techniek. Heb jij de inzet en denk je dat je dat niveautje hoger aankunt? Schrijf je dan aan het einde van het seizoen in voor de audities.